Властите в Египет ще помолят чуждестранните туристи да не хранят

...
Властите в Египет ще помолят чуждестранните туристи да не хранят
Коментари Харесай

Египет забранява късането на корали и храненето на риби при гмуркане

Властите в Египет ще помолят задграничните туристи да не хранят рибите и ще управляват строго фирмите, които провеждат дайвинг – турове , осведоми БГНЕС.
Египет се причисли към групата страни, които реализират самодейността на Организация на обединените нации „ Зелени перки ” за отбрана на кораловите рифове от отрицателното влияние на дайвинга и гмуркането с шнорхел.
Участието в плана планува образование и узаконяване на 30 дайвинг-центъра и 150 дайвинг-гидове, както и въвеждането на избрани правила за туристите.
Те ще бъдат помолени освен да не хранят рибите по време на гмуркането, само че и да не късат корали, да не изхвърлят в морето боклуци, пластмасови произведения, останки от храна и химикали. Пилотен терен за еко-инициативата ще стане Южен Синай. През март 2020 година към него ще се причислят и други райони на страната.
По данни на египетските медии, през 2018 година страната е била посетена от минимум 11,3 млн. туристи, като съвсем 3 млн. от тях са се гмуркали в Червено море. 500 компании в Египет се занимават с образуване на турове по гмуркане.
Според локални специалисти, туристическият бизнес се отразява отрицателно на морската флора и фауна. Котвите към рифовете по време на гмуркане повреждат коралите, а следите от гориво, които катерите оставят, заплашват морското биоразнообразие.
Компаниите, които провеждат морски пътувания, ще бъдат задължени да коментират на туристите разпоредбите за държание при гмуркане. Въвеждането на екологичните правила към този момент ще има целесъобразен темперамент, само че Египет има намерение да следи прецизно за тяхното съблюдаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР