Властите в Дубай усилиха мерките срещу разпространението на коронавируса в

...
Властите в Дубай усилиха мерките срещу разпространението на коронавируса в
Коментари Харесай

Дубай въведе двуседмична карантина заради коронавируса

Властите в Дубай усилиха ограниченията против разпространяването на ковид в Обединените арабски емирства, като оповестиха двуседмична карантина от 20 часа нощес, съобщи Франс прес.

През идващите две седмици се позволява единствено на един човек от фамилно домакинство да излиза от вкъщи поради основни потребности като покупка на храна или лекарства, съгласно известието на формалната организация WAM.

Служители от жизненоважни браншове като опазването на здравето, медиите и доставките ще могат да се движат свободно. Линиите на метрото и трамваите ще бъдат спрени за две седмици в емирството с население 3,3 милиона души, като се предлага безвъзмезден автобусен превоз и 20-процента отстъпка за такси. Предвижда се всеобщо тестуване в гъстонаселените региони и денонощна стерилизация на публичните места.

Абу Даби през вчерашния ден продължи затварянето на молове, кина, развлекателни центрове и фитнес зали до второ разпореждане.

Подобни ограничения бяха ъвведени през последните дни и в други саудитски градове, измежду които и Дамам. Кувейт през вчерашния ден заяви за първи смъртен случай от Ковид-19, а общият брой на инфектираните в емирството набъбна с 62 нови случая през последните 24 часа до 479, заяви организация КУНА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР