Властите в Дубай арестуваха и държаха 3 седмици в затвор

...
Властите в Дубай арестуваха и държаха 3 седмици в затвор
Коментари Харесай

3 седмици затвор за оплакване от автокъща

Властите в Дубай арестуваха и държаха 3 седмици в затвор британец, който изпратил яростно известие до притежателя на автокъща. 29-годишният брокер на недвижими парцели Ясин Килик платил $8 000 за използван Volkswagen Golf, който се строшил няколко часа след покупката, оповестява The Sun.

Англичанинът се разровил из историята на колата, която се оказала бракувана от застрахователя и възобновена отгоре-отгоре едвам бъде пробутана на някой добряк. Мъжът се ядосал и пратил на продавача известие по WhatsApp с въпрос "Как спите нощем? " и закана да го съди.

Килик се оплакал в полицията от измамата, само че за голяма изненада бил задържан на дубайското летище преди полет за Англия, където той и жена му Робин възнамерявали да изкарат коледните празници.



От инициативната група "Задържани в Дубай " (Detained In Dubai) изясняват куриоза със строгите закони срещу киберпрестъпността в Обединените арабски емирства. Там всеки, който изпращал електронни известия с рецензии или обвинявания, можел да стане обект на полицейско следствие. Ако дейностите му бъдели преценени като нарушаване, изпращачът можел да бъде санкциониран и даже да лежи в пандиза.

"Беше същински призрачен сън. Условията в пандиза бяха ужасни. Отнасяха се с мен непоносимо поради някакво известие в WhatsApp ", оплаква се мъжът. Килик назовава английското посолство в Емирствата "безполезно ".



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР