Властите в древната японска столица Нара предупреждават посетителите да не

...
Властите в древната японска столица Нара предупреждават посетителите да не
Коментари Харесай

В Япония елени умират от поглъщането на пластмасови торби

Властите в античната японска столица Нара предизвестяват посетителите да не хранят дивите елени в града - съществена атракция за туристите , откакто няколко животни са починали след поглъщането на пластмасови торби , оповестява английското издание " Гардиън ".

Големи количества пластмасови отпадъци са били открити в стомасите на девет от 14-те елена, които са умряли от март насам, прецизира локална организация за запазване на дивата природа.
 В Индонезия откриха мъртъв кашалот, погълнал 6 кг пластмаса
В Индонезия откриха мъртъв кашалот, погълнал 6 кг пластмаса

Природозащитниците ужасени

Смята се, че торбите и опаковките са били изхвърлени от гости , които хранели животните, пренебрегвайки знаците на британски и китайски, които ги предизвестяват да дават на животните единствено позволени локални бисквити, които се продават в локални магазини и не се оферират в пластмасови опаковки.

Служители от Фондацията за запазване на елените нара са разкрили голям брой торби и други пластмасови предмети в стомасите на мъртвите животни, прецизира организация " Киодо ". Един от елените е погълнал 4,3 кг пластмаса .

Елените са привлечени от миризмата на храна, идваща от пластмасови торби, изхвърлени от туристите, които се тълпят в Нара, с цел да прегледат локалните храмове и да се допрян до почти 1300 елена, които се движат свободно в основния парк на града.

Ри Маруко, ветеринарен доктор и член на консервационната организация, съобщи, че елените умират от апетит, откакто пластмасата и други непознати тела са увредили тяхната комплицирана храносмилателна система.

" Елените, които умряха, бяха доста слаби и можех да видя костите им ", сподели Маруко, призовавайки: " Моля, не ги хранете с нищо друго с изключение на с посочените бисквити сенбей. "

Елените в Нара, които са известни с това, че атакуват гости, които ги нервират с храна или се пробват да си създадат селфи с тях, се има вяра, че са божествени посланици и са избрани за естествено благосъстояние през 1957 година

Местните управляващи обявиха, че ще засилят настояванията си елените да не бъдат хранени с неразрешени храни на фона на внезапния растеж на туризма, като броят на задграничните гости в префектура Нара нараства съвсем 10 пъти от 2012 година до 2,09 млн. през 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР