Властите в Чили задържаха двама души във връзка с вчерашната

...
Властите в Чили задържаха двама души във връзка с вчерашната
Коментари Харесай

Арестуваха чилиец за бомбените заплахи в 9 самолета

Властите в Чили задържаха двама души по отношение на вчерашната серия от бомбени закани, които принудиха 9 пътнически самолета да кацнат спешно в Чили, Перу и Аржентина. И двамата задържани са жители на Чили, заяви " Ройтерс ".

Единият задържан е 29-годишен мъж от Антофагаста, намиращ се в северната част на Чили. Другият пък е арестуван, тъй като се пошегувал с полицейските чиновници на летището в Сантяго, че в чантата му имало взривни устройства.

По данни на шефа на полицията в Чили първият арестуван, който направил серия от подправени бомбени закани, бил сърдит на локалните управляващи, тъй като куфарът му не е бил върнат, откакто го не запомнил.
Мъжът бил нервиран от самолетните компании и от всичките превантивни контролни процедури по летищата.

Задържаният се споделя Франко Роблес. След като управляващите до арестували в Антофагаста, той е бил ескортиран до Сантяго, където ще бъде притеглен като обвинен по формирано досъдебно произвеждане, заяви АП по данни на полицията в Чили.

Вътрешното министерство в латинската страна осведоми, че според от обвиняването Роблес може да получи ефикасна присъда за период до 5 години.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР