Властите в Чикаго имат необичаен метод да се справят с

...
Властите в Чикаго имат необичаен метод да се справят с
Коментари Харесай

Властите в Чикаго палят влаковите релси, за да не замръзват

Властите в Чикаго имат необикновен способ да се оправят с невъобразимите студове, които обгърнаха Съединените щати – с цел да подсигуряват, че влаковете ще продължат да се движат, те възпламениха влаковите релси, с цел да не замръзват, написа Си Ен Ен.
Арктически мраз в Съединени американски щати блокира живота в десетки обитаеми места Температурите паднаха до минус 42 градуса
Огънят се поддържа от система с газ, ситуирана под самите релси, чиято цел е да поддържа температура над нулата в огромните студове. Освен с открит пламък, релсите се топлят и с парещ въздух.

Снимка: Metra Commuter Rail

Ако не бъдат затопляни, релсите могат да получат съществени градивни недостатъци, като да вземем за пример да се счупят връзките сред тях. При минусови температури металът се свива и релсите се отдръпват една от друга.

Друг огромен проблем е образуването на лед по самите релси, което може да аргументи дерайлиране на влаковите композиции.

Дори релсите да горят с пламък това не съставлява заплаха за влаковете, които се движат с дизелово гориво, тъй като то се възпламенява единствено при високо налягане и температура, а не при огън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР