Властите в Чечения вече са прочистили територията ѝ от вербовчици

...
Властите в Чечения вече са прочистили територията ѝ от вербовчици
Коментари Харесай

В Чечения вече няма вербовчици на Ислямска държава според Рамзан Кадиров

Властите в Чечения към този момент са прочистили територията ѝ от вербовчици на неразрешената в Русия терористична формация " Ислямска страна ". Това декларира ръководителят на съветската република Рамзан Кадиров в изявление, оповестено през днешния ден във в. " Известия ".

" Самите вербовчици към този момент ги няма. Същевременно обаче " участват във всеки дом ", тъй като всяко дете може да натисне копчето на компютъра. Сега те се пробват да влияят на мозъците посредством интернет. Но нашите духовни наставници също работят - гледат къде какво се написа и на личните им уеб сайтове потвърждават, че те не са прави, че идеологията им безусловно няма връзка с исляма ", споделя Кадиров, представен по ТАСС.

Според чеченския водач по уеб страниците, вербуващи фрагменти за ИД, 100 % от аудиторията са били " за " джихадистите, само че в този момент 50-60 на 100 " стартират да мислят и да си потеглят от тези канали ". " Те основават кафези в чужбина.

Ние работим доста добре, обезвреждаме техните опити. Осведомени сме за тях 99 на 100 ", изяснява Кадиров.

Той прибавя, че емисарите на ИД, пратени в Европа, " може да бъдат превербувани ", само че " такива шейтани ще има във всички времена, с тях постоянно би трябвало да се борим ".

Докладът на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за гоненията против гейовете в Чечения се базира на измислени истории за нарушени човешки права и медийни операции, счита Кадиров. Според негово известие в Телеграм " е изфабрикуван отчет, който няма нищо общо с действителното състояние на нещата в Русия ", осведоми правозащитният уебсайт " Кавказки възел ".

На 27 юни ПАСЕ прикани в резолюция Русия да проверява гоненията против ЛГБТ в Чечения или да позволи такова следствие на интернационална правозащитна организация. Докладчикът по тематиката - белгийският народен представител Пит Де Брюн, уточни, че от началото на " акцията " против хомосексуалните 114 души от ЛГБТ-общностите към този момент са напуснали Чечения.

Според Рамзан Кадиров обаче представители на ПАСЕ или на Съвета на Европа не са сезирали чеченските управляващи по въпроса и не са посещавали съветската република за инспекция на получените данни.

Чеченският водач упреква европейските чиновници, че отхвърлят " обективно да проверяват нарушаванията на човешки права ". Той счита, че Русия не трябва да заплаща вноските си за участието в ПАСЕ, прибавя изданието.

През април т. година съветският опозиционен в. " Новая газета " заяви, че в Чечения всеобщо задържат и убиват мъже с нетрадиционна полова ориентировка, писа и за " скришен затвор " за гейове в локалния град Аргун. Чеченските управляващи нарекоха това " провокация ", само че локални поданици обявиха пред " Кавказки възел ", че са знаели за физически разправи с гейове в съветската република дълго време преди изявленията, отбелязва " Кавказки възел ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР