Властите в Брюксел решиха да бъде ограничено осветлението и отоплението

...
Властите в Брюксел решиха да бъде ограничено осветлението и отоплението
Коментари Харесай

По-тъмно и по-студено в обществените сгради на Брюксел, ще пестят - Свят

Властите в Брюксел взеха решение да бъде лимитирано осветлението и отоплението на публичните здания като мярка против високите разноски за сила, провокирани от войната, подхваната от Русия против Украйна, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Всяка вечер след 23 ч. ще бъде намалявано осветлението на централния площад " Гран плас ", както и на общински монументи. В постройките на общината температурата ще бъде поддържана до 18 градуса по Целзий в работно време и до 16 градуса, когато постройките ще бъдат още веднъж употребени в идващите 48 часа. В ателиетата, където се поставя физически труд, температурата ще бъде 15 градуса. В учебните заведения температурата ще бъде 19 градуса в класните стаи, 15 градуса в коридорите и 22 градуса в баните. В детските градини ще се поддържа температура от 20 градуса, а в театрите и музеите - 18 градуса.

От през вчерашния ден осветлението по автомагистралите в южната белгийска област Валония бе спряно, като осветени остават единствено пътни връзки и места с нараснала заплаха от катастрофи.

Очаква се мярката да остане в действие за три месеца и да докара до спестяването на 40 хиляди евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР