Властите в Боливия са решили да използват Боинг 747, приспособен

...
Властите в Боливия са решили да използват Боинг 747, приспособен
Коментари Харесай

Боливия използва Боинг 747 за гасене на пожара в Амазония

Властите в Боливия са решили да употребяват Боинг 747, пригоден за преместване на вода и гасене на пожари, против пожара в Чикитания - боливийска част от Амазония. Стихията към този момент е опустошила повече от 750 000 хектара в Боливия. Президентът Ево Моралес е написал в Туитър: " Супертанкерът (има поради самолета - б. пр.) и нашите въртолети работят за гасенето на пожара. Благодаря на всички сънародници - мъже и дами, за напъните, които поставят в тази тежка задача. Нека всички се включим в битката против огъня ".

При първия си " работен " полет самолетът изля 75 тона вода над труднопроходимата околност Таперас и съгласно локалните поданици и огнеборците задачата му е била сполучлива. Очакваше се в събота, 24 август, Боинг 747 да извърши още 3-4 полета над други региони, обхванати от пожари.

Междувременно Банката за развиване на Латинска Америка разгласи, че ще отпусне безплатно половин милион $ на Бразилия, Боливия и Парагвай за битката им против огъня в Амазония, най-голямата тропическа гора в света. " Искам да изразя нашата взаимност с народите на Бразилия, Боливия и Парагвай по отношение на опустошенията и сериозните вреди, нанесени от пожарите на животинския свят, на горите, насажденията и пасищата " - сподели изпълнителният шеф на банката Луис Каранса, представен от " Еуропа прес ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР