Властите в Белгия откриха всенародно допитване за мерките, които да

...
Властите в Белгия откриха всенародно допитване за мерките, които да
Коментари Харесай

Белгийските власти питат народа как да извършат енергийния преход

Властите в Белгия откриха всенародно допитване за ограниченията, които да бъдат подхванати за реализиране на енергийния преход до 2030 година. Всеки жител е приканен да попълни въпросник онлайн, като отговорите ще бъдат събирани доникъде на юли. В края на годината управляващите ще предложат съответните ограничения въз основа на предложенията на жителите, съобщи Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Въпросникът се попълня за към 15 минути и е отворен за подаване на спомагателни оферти. Допитването цели да откри какво хората са подготвени да създадат за запазване на природата и за смяна на навиците си като консуматори на сила. Властите питат жителите какво им е належащо, с цел да употребяват по-често публичен транспорт, да обновят жилището си, тъй че да употребяват по-малко сила, да си купят електрически автомобил.

Отбелязва се, че допитването съответствува с условието на Европейската комисия всяка страна от Европейски Съюз да показа до края на годината проект за енергийния преход. Сред задачите на Европейска комисия е понижаване на количествата серни окиси и развиването на повече възобновими енергийни източници.

Белгийските управляващи в последните две години започнаха несъгласувани с обществото ограничения против замърсяването на въздуха, като най-видима бе възбраната за придвижване на остарели дизелови коли в градските центрове. В страната, където два от всеки три автомобила се движи с дизелово гориво, тази мярка бе посрещната нееднозначно. Крайнодясната партия Вламс беланг, която се разгласи против този метод, завоюва непредвидена поддръжка на изборите в края на май и се трансформира във втора политическа мощ във Фландрия. Същевременно младежи участваха в няколко похода по улиците на огромните градове с искане за по-добра отбрана на околната среда.

Пазарът на коли втора употреба в Белгия в последните месеци се срина, откакто хората към този момент не знаят към какъв мотор да се насочат, когато би трябвало да сменят персоналното си транспортно средство. Успоредно с това в медиите се появяват известия за заплахите от електрическите автомобили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР