Властите в България и Италия имат възможност да се справят

...
Властите в България и Италия имат възможност да се справят
Коментари Харесай

Борисов: Убедени сме, че ще смажем трафикантите на боклук

Властите в България и Италия имат опция да се оправят с незаконния трафик на отпадък сред двете страни, разгласи министър председателят Бойко Борисов, след среща със своя италиански сътрудник Джузепе Конте. Убедени сме, че ще ги смажем, заключи Борисов в типичния си жанр.

Българският министър председател добави, че през днешния ден са контрактувани съдействия сред разнообразни институции против трафика на отпадък. " На пръв взор наподобява комплицирано, само че след сделките от през днешния ден доста бързо ще намираме произхода на отпадъка - от къде е пристигнал и къде е отишъл ", сподели още Борисов.

Според него в случай че прехвърлянето на боклуци дава отговор на разпоредбите всичко ще е наред, само че има ли нарушавания - виновните институции ще си понесат отговорността.

 Борисов: Убедени сме, че ще смажем трафикантите на отпадък
© Пресслужба Министерски съвет

Джузепе Конте добави, че правилото за свободно придвижване на хора и артикули не значи, че би трябвало да циркулират незаконни товари. " Ние ще сложим началото на тази борба. Сътрудничеството с България на разнообразни равнища ще докара до скорошни резултати, да не кажа неочаквани. Трябва да се изкорени всеки филиз на конспиративност ", сподели още министър председателят на Италия.

Конте добави, че ще разпореди на своя вътрешен министър да се концентрира върху тази тематика. Конте счита, че ще има задълбочаване на връзките сред полицейските и правосъдните структури на двете страни по този проблем.

 Борисов: Убедени сме, че ще смажем трафикантите на отпадък
© Пресслужба Министерски съвет

Както е известно в последните месеци имаше няколко кавги, свързани с отпадък от Италия, който се е оказал в България в нарушаване на регламентите. Заради сериозният размер на казуса даже се появи предложение за смяна в законодателството, с която да се забрани вносът на отпадък в България за период от една година.

По време на диалозите двамата премиера са разискали въпросите с миграцията, развиването на стопанските системи, енергийната диферсификация и други.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР