Властите в Австрия обявиха, че след Великден (12 май по

...
Властите в Австрия обявиха, че след Великден (12 май по
Коментари Харесай

Идат сладки новини от Австрия, Испания поема дъх

Властите в Австрия оповестиха, че след Великден (12 май по католическия календар) ще стартират да облекчават прецизните ограничения за ограничение на болестта с ковид.

Канцлерът Себастиан Курц сподели на конференция, че дребните търговски обекти, магазините за строителни материали и за градинарство ще имат право да отворят още веднъж порти от 14 април, в случай че съблюдават прецизни хигиенични стандарти.

"Нашата цел е поетапно връщане към работа ", съобщи Курц, представен от Франс прес. Той прикани хората да съблюдават допустимо най-стриктна дисциплинираност.

След дребните търговски обекти се чака при започване на идващия месец да бъдат отворени всички останали магазини, в средата на май да проработят още веднъж заведенията за хранене.

Забраната за всеобщи публични прояви ще остане в действие най-малко до края на юни.

Междувременно стана ясно, че в Испания през последните 24 часа в резултат на новия ковид са умряли 637 души, което е четвърти следващ ден на спад на броя на смъртните случаи.

Испанските управляващи оповестиха, че като първа стъпка към известно облекчение на строгите ограничаващи ограничения в страната възнамеряват да разширят тестването за ковид, тъй че да бъдат изследвани и хора без признаци, заяви Ройтерс.

Подготвяме се за деескалация, за което е належащо да знаем кой е инфектиран, тъй че последователно да отменим карантинните ограничения, наложени на жителите, сподели пред телевизия "Антена 3 " външната министърка Аранча Гонсалес.

До момента проби се правеха единствено на инфектирани или на хипотетични болни, а в този момент тестването ще обхване по-голям дял от популацията, с цел да се открият носители, които може да не демонстрират признаци, изясни Гонсалес.

Министърката заяви, че испанските компании създават по 240 000 комплекта за проби седмично и усилват потенциала си. Властите също така купуват проби и от чужбина.

Ресторантите, които в този момент не работят с клиенти, доставят ястия на лечебни заведения. Десетина заведения вземат участие в самодейност, наречена Delivery4Heroes ( "Доставка за герои "). Всеки ден се подготвят сред 200 и 300 ястия, които се доставят в лечебни заведения в Барселона, с цел да нахранят и поддържат медицинския личен състав.

Знаем, че не сме услуга от първа нужда, само че им предлагаме глътка въздух, сподели притежателят на пицария в Барселона Аксел Пейнадо, предложил самодейността.

Когато им носим храната и забележим усмивките на лицата им, това ни прави щастливи и ни дава сили, показа различен снабдител, представен от Агенция Франс Прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР