Властите в Австралия обявиха, че безпрецедентен брой големи горски пожари

...
Властите в Австралия обявиха, че безпрецедентен брой големи горски пожари
Коментари Харесай

Безпрецедентен брой горски пожари в Австралия

Властите в Австралия оповестиха, че " невиждан " брой огромни горски пожари заплашват щата Нов Южен Уелс, оповестяват английските медии.

Повече от 90 пожара са бушували в щата през днешния ден.

Силните ветрове и горещини от към 35 градуса са влошили ситуацията с пожарите, огромна част от които са в наранени от суша региони.

Има информации за хора, хванати в капан в домовете си на няколко места, като избавителните екипи не са могли да доближат до тях поради силата на пожарите.

" Намираме се в неразучена територия ", разяснява отговарящият за пожарите в затънтени региони Шейн Фицсимънс, допълвайки: " Никога не сме виждали толкоз доста пожари по едно и също време, които провокират изключително състояние. "

17 огромни пожара са горели по едно и също време в Нов Южен Уелс.

Властите са изпратили повече от 1000 пожарникари и 70 самолета, с цел да спасят " допустимо най-вече хора ", посочи Фицсимънс.

От пожарната работа, отговаряща за пожарите в затънтените региони, написаха в " Туитър ", че " поради размера и скоростта на пожарите не бихме могли да достигнем до всички, даже по шосе или с хеликоптер ". Пожарите бушуват на към 1000 км от крайбрежието на Австралия, забавяйки реакцията на огнеборците.

Някои хора бяха предизвестени да търсят леговище от пожарите, а не да бягат, защото към този момент е било прекомерно късно да изоставен.

Днес са били издадени предизвестия за изключително състояние за вилнеещи горски пожари в Куинсланд и Западна Австралия.

В Нов Южен Уелс, най-пострадалия щат, пожарните екипи са се борили със стотици пожари от септември насам. Миналия месец двама души са починали, до момента в който са се опитвали да защитят дома си.

Миналата седмица пожар е горял на повърхност от 2000 хектара шубраци, където е имало резерват за коали. Опасенията са, че стотици животни са починали.

Властите в щата предизвестяват, че доста пожари ще продължат да горят, в случай че не падне дъжд.

" Ние просто не можем да преувеличим огромното въздействие, което сушата оказва върху държанието на пожарите ", акцентира Фицсимънс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР