Властите в Австралия допълнително ще съкратят срока ваксинираните срещу коронавирус

...
Властите в Австралия допълнително ще съкратят срока ваксинираните срещу коронавирус
Коментари Харесай

Австралия съкращава срока за бустерните дози ваксини

Властите в Австралия в допълнение ще съкратят периода имунизираните против ковид да получат своите бустерни дози ваксини. Това заяви в петък здравният министър Грег Хънт, представен от " Ройтерс ".

Подсилващите дози ваксини ще се оферират от 4 януари на всички над 18 години , които са получили втората такава четири месеца по-рано, а интервалът още веднъж ще бъде понижен на три месеца до края на януари.

" Тези дати са избрани от огромно внимание, с цел да се даде на австралийците по-ранна продължителна отбрана ", сподели Хънт по време на медийна конференция в Канбера.

Повечето щати притискаха федералното държавно управление да го направи , с цел да се спре. Преди две седмици управляващите понижиха времето за изчакване на пет месеца от шест.
 Австралия бележи върхове по инфектирани за трети ден
Австралия бележи върхове по инфектирани за трети ден

Но управляващите към този момент намерено омаловажават вируса

Австралия е измежду страни с максимален брой имунизирани в света против COVID-19, като повече от 90% от хората на възраст над 16 години са получили две дози.

Но заболеваемостта доближи рекордни равнища в петък, което накара щатите да възстановят някои ограничавания. Страната регистрира малко над 7700 нови случая , основно в най-гъсто обитаемоте щати Виктория и Нов Южен Уелс.

Въпреки рекордните случаи, управляващите се надяват, че лечебните заведения няма да бъдат подложени на извънреден напън от новия вариант, който съгласно тях наподобява по-малко тежък от другите разновидности.

Броят на хората, признати в лечебни заведения, нараства непрекъснато, само че остава доста по-нисък, в сравнение с по време на огнища на Делта. Малко над 4% от пациентите в лечебните заведения са били инфектирани с Омикрон към 20 декември , като единствено един е в интензивно лекуване.
 И Австралия ще имунизира децата на възраст 5-11 година
И Австралия ще имунизира децата на възраст 5-11 година

Имунизацията стартира от 10 януари следващата година

Световната здравна организация по-рано този месец предизвести богатите страни да не натрупат ваксини против COVID-19 за бустерни дози, защото това заплашва доставките за по-бедните страни, където равнищата на инокулация към момента са ниски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР