Властите в Астрия планират пакет от помощи за медиите заради

...
Властите в Астрия планират пакет от помощи за медиите заради
Коментари Харесай

Властите в Австрия ще подпомогнат медиите

Властите в Астрия възнамеряват пакет от помощи за медиите поради рецесията с ковид, който би трябвало да бъде избран от Националния съвет на 3 април, заяви в. „ Дер Щандарт ”.
Според първичните калкулации, евентуално, вестниците ще получат 11 милиона евро особено финансиране, като най-вече ще отидат – заради тиража – в „ Kronen Zeitung ", " Heute " " Oe24 ", съобщи БГНЕС.
Търговските частни радио- и телевизионни оператори ще получат спомагателни 15 милиона евро особено финансиране, а от 2019 година те получават 20 милиона частно финансиране за лъчение.
Собствениците на медии при всекидневници получават финансова поддръжка с еднократна сума от четири евро на копие от междинния тираж на основата на информацията от 2019 година Най-високите дотации отиват при " Kronen Zeitung " и безплатните вестници " " Heute " и " Oe24 " (който е с пазарна версия " Österreich " ). В допълнение към ежедневните вестници, държавното управление възнамерява и пакет от помощи за частни радио- и телевизионни оператори, сочи информация, до която е стигнал „ Дер Щандарт ”.
В плана за подкрепяне за ежедневниците се загатва междинният тираж през 2019 година Не се прецизира дали става дума за междинната стойност през седмицата, или за доста по-високите тиражи на неделните издания
При изчисление въз основа на тиражите през седмицата по данните от 2019 - без неделните издания - „ Kronen Zeitung “ ще получи към 3 милиона евро особено финансиране, „ Heute “ съвсем 2,3 милиона евро и „ " Oe24/Österreich " към 2,25 милиона евро.
Исканията от издателите на вестниците би трябвало да се подадат в границите на четири седмици след края на деня, когато федералният закон бъде разгласен и би трябвало да съдържат подобаващи причини и доказателства за размера на тиража. Наскоро медийната промишленост се сблъска със сривове на рекламния пазар.
В допълнение към ежедневните вестници би трябвало да има и пари за частни радио- и телевизионни оператори. След като частните радио- и телевизионни оператори се изправиха пред 70-процентов спад на продажбите, държавното управление ще „ усили частния фонд за лъчение, с цел да може и тук да предприеме ефикасни ограничения за противопоставяне “. Според информация от кабинета на канцлера частните радио- и телевизионни оператори ще получат спомагателни 15 милиона евро особено финансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР