Властите в анексирания от Русия Крим твърдят, че са отблъснали

...
Властите в анексирания от Русия Крим твърдят, че са отблъснали
Коментари Харесай

В анексирания Крим твърдят, че са отблъснали две атаки с дрон

Властите в анексирания от Русия Крим настояват, че са отблъснали две офанзиви с дронове на полуострова - едната от които съгласно известията е била ориентирана към електроцентрала.

Крим беше анексиран през 2014 година и държавното управление в Киев даде обещание да си върне територията.

Назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че дежурни сили за противовъздушна защита работят като към този момент са свалени два безпилотни летателни апарата. Добави, че не са потърпевши цивилен обекти и прикани за успокоение.

Местните управляващи опровергаха известията, че поданици на Крим са били евакуирани. Губернаторът на по този начин наречената Република Крим ги дефинира катo „ подправени вести “.
Уважаеми поданици на Крим, ръководете се единствено от тествани публични източници на информация. По отношение на въпросите за мобилизацията, евакуацията - доверявайте се единствено на информацията, идваща от мен. Кримчани в никакъв случай не са лъгани. Ние ще ви осведомяваме навреме и почтено за всяка обстановка, даже за най-трудната и неприятната.
Сергей Аксьонов, губернатор на Република Крим в състава на Руската федерация

Междувременно украинските управляващи започнаха евакуация на хората в неотдавна освободените Херсон и Николаев. Причината са опасенията, че няма да могат да преживеят зимата там поради спирането на топлоподаването и водоснабдяването след съветските обстрели.
Беше ужасно. Чакахме. Чакахме нашите момчета до края. Чакахме освобождението си. Сега тръгваме, тъй като е ужасно даже да спиш нощем. Снаряди летят над главите ни и експлодират. Прекалено е. Ще изчакаме, до момента в който обстановката се усъвършенства. И тогава ще се върнем вкъщи.
Татяна Стадник, локална жителка

Докато локалните си потеглят, украинското държавно управление предизвести Запада за “умора от войната ” като приканва Европейски Съюз да работи по 9-ия пакет от наказания против Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР