Властите в американския щат Охайо идентифицираха масовия убиец на 9

...
Властите в американския щат Охайо идентифицираха масовия убиец на 9
Коментари Харесай

Сестрата на стрелеца от Охайо е сред жертвите му

Властите в американския щат Охайо идентифицираха всеобщия палач на 9 души в безразборната пукотевица, който той откри по улиците на град Дейтън в ранните часове на днешния ден в известен регион с нощни заведения, съобщи Асошиейтед прес.

Той е 24-годишен бял мъж и се споделя Конър Бетс. Оказа се, че след жертвите е и неговата 22-годишна сестра Меган. Тя е и най-младата от убитите. Другите жертви са на възраст сред 25 и 57 години. Има и 27 ранени. Следователите към този момент се въздържат да вършат догатки за претекста на килъра, който бързо бе убит от полицията.

Това бе второто всеобщо ликвидиране в Съединени американски щати в границите на 24 часа. По-рано 21-годишен мъж умъртви 20 души и рани други 26 в търговски център в град Ел Пасо, щата Тексас,

На конференция през днешния ден кметицата на Дейтън Нан Уейли, представен от АП, сподели, че единствено светкавичните дейности на полицията са предотвратили доста по-голям брой жертви. "Поразена съм от скоростта, с която служителите на реда в Дейтън реагираха на стрелбата, това оказа помощ да бъдат избавени безусловно стотици човешки животи ", означи тя и прикани за смяна в американското законодателство, позволяващо да се купува и носи оръжие.

Както бе обявено по-рано, служителите на реда са съумели да обезвредят уличния нападател единствено за една минута. При това той е бил с бронежилетка и е имал още аварийни пълнители с патрони. Въпреки това полицейските патрони са го застигнали смъртоносно.

Междувременно стана ясно, че всеобщото ликвидиране на 20 души в търговски център в град Ел Пасо в Тексас, което се случи часове преди този момент в Охайо, ще се преглежда като дело за "вътрешен тероризъм ", обявиха федералните американски управляващи, представени от Асошиейтед прес.

"Смятаме да създадем това, което вършим с терористите в тази страна - да подсигуряваме бързо и неоспоримо правораздаване ", сподели прокурорът от западния окръг на Тексас Джон Беш.

А прокурорът за окръг Ел Пасо Джейми Еспарца, представен от ДПА, сподели, че управляващите ще желаят смъртна присъда за килъра.

21-годишният мъж, разкрил стрелбата в комерсиалния център "Сиело Виста " през вчерашния ден, бе арестуван от полицията. Освен 20-те починали, при стрелбата бяха ранени 26 души.

Въпреки първичните известия, че стрелците може би са били няколко души, счита се, че арестуваният е работил самичък. Служители от правоохранителните органи оповестиха за Асошиейтед прес при изискване за анонимност, че арестуваният се споделя Патрик Крусиус.

Властите споделиха на конференция през днешния ден, че той е бил хванат без да се наложи полицията да стреля против него. Той е от градчето Алън, на 10 ч път с кола от Ел Пасо. На въпрос дали обвиненият е почнал да сътрудничи на следствието, началникът на градската полиция отговори: "Да, стартира ". Той обаче отхвърли да посочи какви точно детайлности за случая обвиненият е оказал помощ да бъдат изяснени от следователите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР