Властите в американския щат Калифорния се отказаха от предизвикалия остра

...
Властите в американския щат Калифорния се отказаха от предизвикалия остра
Коментари Харесай

Калифорния се отказа от данъка върху СМС

Властите в американския щат Калифорния се отхвърлиха от провокиралия остра рецензия проект за въвеждане на налог върху СМС известията, заяви телевизия Си Ен Ен.

Щатската комисия за комунални услуги предложи да се вкара наложителен налог върху изпращането на СМС известия благодарение на мобилни телефони. Получените пари управляващите желаеха да влагат в стратегия за достъп до телефонна връзка на бедните поданици на щата Калифорния. Гласуването на тази самодейност в комисията трябваше да се състои през януари.

В последна сметка управляващите са решили да се откажат от концепцията. Те се базират на измененията, които американската Федерална комисия по известията е направила този месец в регулаторните правила. Според смяната изпращането на текстови известия би трябвало да се счита за осведомителна, а не за телекомуникационна услуга. Според законите управляващите могат да таксуват с налог единствено втория тип услуга. В тази връзка плануваното по-рано гласоподаване е анулирано, отбелязва Си Ен Ен.

Телекомуникационните компании и операторите на мобилна телефония също бяха срещу проектите на калифорнийските управляващи. Те подчертаваха, че въвеждането на налога ще ги лиши от клиенти, които ще предпочетат да употребяват безплатните връзки, като WhatsApp и Skype. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР