Властите в американския щат Джорджия арестуваха 21-годишен американец, който се

...
Властите в американския щат Джорджия арестуваха 21-годишен американец, който се
Коментари Харесай

Арестуваха американец, взел на прицел Белия дом

Властите в американския щат Джорджия арестуваха 21-годишен американец, който се опитвал да закупи експлозиви и противотанков гранатомет за „ джихадистка “ самоубийствена офанзива против Белия дом, планувана за четвъртък.
Байънг Пак, американски прокурор на Северния регион на Джорджия, разгласи ареста на Хашер Тахеб от Къминг, Джорджия, късно в сряда след траяло месеци следствие на ФБР, провокирано от съвет от локалната общественост " че Тахеб е станал коренен ".
Според обвинителния акт Тахеб се е опитал да наеме осведомител и сътрудник под прикритие на ФБР поради проект за нахлуване против Белия дом и други цели във Вашингтон, в това число паметника на Вашингтон, мемориала на Линкълн и неназована синагога, съобщи БГНЕС.
В желанието си да извърши " задължението си " за осъществяване на джихад и в очакване да стане " страдалец ", Тахеб в началото се надявал да пътува до следената от „ Ислямска страна “ територия в Близкия изток, споделил той пред източника на ФБР.
Но защото изгубил паспорта си, Тахеб споделил на информатора, че би било по-добре да стартира офанзиви в Съединените щати.
На 7 декември 2018 година той се среща с сътрудника под прикритие и посочил нарисувана на ръка скица на Западното крило на Белия дом, където се намира кабинетът на президента.
През идващите седмици Тахеб разказал какви оръжия желае да придобие за замисъла си и заел сътрудника на ФБР да ги получи: полуавтоматични оръжия, гранати и противотанков гранатомет AT-4.
Неговият проект бил тримата да извършат взаимно офанзивата в, както го определил, " ден за игра ", плануван за 17 януари.
" По-конкретно той разказва проекта си да употребява АТ-4, с цел да направи дупка в Белия дом, с цел да може групата да влезе ", се споделя в обвиняването.
Тахеб посъветва източника „ че джихадът е най-хубавото дело в исляма и върха на исляма “, се споделя в обвинителния акт.
В сряда тримата се срещнаха на паркинга на магазин в Буфорд, Джорджия, където сътрудникът на ФБР трябваше да съобщи взривните субстанции и оръжията, които бяха направени безвредни.
Когато Тахеб взел оръжията, той бил задържан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР