Властите в американския щат Аризона са повдигнали обвинение на Google

...
Властите в американския щат Аризона са повдигнали обвинение на Google
Коментари Харесай

Аризона съди Google за събиране на потребителски данни

Властите в американския щат Аризона са повдигнали обвиняване на Гугъл за приемане на данни за местоположението на консуматори, в това число при изключена локация на устройствата им, заяви „ Асошиейтид Прес “.

В обвиняването се показва, че софтуерната корпорация нарушава Закона за измами на потребителите в Аризона и се пробва да извлече облаги от следенето. „ Всяка компания има отговорността да бъде почтена с потребителите си. Не можеш да ги мамиш, не можеш да правиш неправилно показване “, написа основният прокурор на щата, Марк Бърнович.

От компанията считат, че услугите им не са вярно характеризирани. „ Винаги сме внедрявали принадлежности за сигурност в продуктите си и сме предоставяли надзор за локационните данни “ разяснява в имейл Хосе Кастанйеда, представител на Гугъл.

През 2018 година стана ясно, че даже при прекъсване на функционалността за следене, софтуерният колос автоматизирано продължава да събира данни, които дава на рекламодателите си, за по-добро таргетиране на аудиторията. Същото важи и за информацията за търсенията, която се съхранява в сметките на потребителите в Гугъл.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР