Властите продължават да откриват човешки останки край Негован. Случаят няма

...
Властите продължават да откриват човешки останки край Негован. Случаят няма
Коментари Харесай

Криминалист за Негован: За първи път попадаме на убийство от такъв тип

 Властите не престават да откриват човешки остатъци край Негован. Случаят няма собствен аналог в историята на България. Това съобщи криминалистът Ботьо Ботев пред Нова тв.

По думите му е рано да се откри самоличността на откритите тела във водоем край Негован.

" Една такава обстановка е извънредно комплицирана. Подчертавам, че сходни случаи на разчленяване е имало доста в България, само че случаи с двойно ликвидиране с разчленяване не сме имали в практиката. Ще има доста спекулации по случая ", изясни експертът.

По думите му по проблема " Негован " се постанова да се създадат доста неща, само че за доста малко време.

" Това е голям развой. Ситуацията е извънредно комплицирана. Подобни случаи на разчленяване е имало в България, само че двойно ликвидиране с двойно разчленяване не сме се занимавали като експерти в практиката. "

Ботев акцентира, че става дума за голяма работа от един голям многообразен екип – специалисти, оперативни служащи, следователи, прокурори и така нататък Този екип би трябвало да работи в синхрон. От тази позиция би трябвало да се уважат хората, които работят непрекъснато.

Според Ботев причинителят на убийството и разчленяването на телата е имал сериозен претекст. " Подобни убийства – да убиеш, а по-късно да разчлениш, са свързани с една изключително логика на психиката за дейностите на съответния причинител. Не би трябвало да се подценява и това, че да реализира тези дейности, той поема и избран риск да остави от ден на ден следи и информация, т.е. той би трябвало да има сериозен претекст, с цел да извърши това ", сподели криминалистът.

Криминалистът уточни, че по принцип сред причинителя и пострадалия има взаимна връзка. Той акцентира, че, в случай че бъде открита самоличността на телата, ще се откри и връзката с килъра. Ботьо Ботев изясни, че е уверен, че рано или късно се стига до определяне на самоличността на убитите като се употребяват до разнообразни способи.

Ботев изясни, че има доста случаи, при които убийството се прави на едно място и по-късно причинителят реалокира труповете. " Обикновено това се случва, когато убийството не е планувано ", уточни той и добави: " Убеден съм, че този случай ще бъде оголен ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР