Властите признават провала си в борбата срещу африканската чума по

...
Властите признават провала си в борбата срещу африканската чума по
Коментари Харесай

ДПС: Томислав Дончев е най-отговорен за кризата с чумата по свинете


Властите признават неуспеха си в битката против африканската чума по свинете, която заплашва да ликвидира свиневъдството – в случай че не в цяла България, то най-малко в североизточната ѝ част, и с цел да не стигне до такава степен, са решени да изчистят наложително всички свине в 3-километровата карантинна зона в Русенско. Това сподели заместник-министърът на земеделието Янко Иванов в неделя пред БНР. Депутатът от Движение за права и свободи и някогашен зам.-министър на земеделието Бюрхан Абазов посочи, че най-отговорен за разпространяването на болестта е вицепремиерът Томислав Дончев, който е началник на Националния епизоотичен щаб.

Янко Иванов осведоми, че все още няма обиден от африканската чума четвърти огромен свинекомплекс в Русенско, а в село Юделник ще бъдат правени и спомагателни проби.

Изчистване на кочините

" Борбата ще бъде безкомпромисна. Няма по какъв начин да съчетаем тези стопанства от вид " заден двор ", да ги кажем кочини, с битката с болестите… Мерките против това заболяване имат наложителен и насилствен темперамент! Задължителен и насилствен! Ако методът на убеждението не е дал своя резултат, да знаят, че ще има и насила. Няма да се остави свиневъдството да почине с тази болест ", зарече се Иванов.

Трите аргументи: Дивите свине, персоналните стопанства, връзката
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР