Властите получават огромни възможности за проследяване в интернетВластите в Австралия

...
Властите получават огромни възможности за проследяване в интернетВластите в Австралия
Коментари Харесай

Австралия узакони следеното с „бекдор” в криптиращите системи

Властите получават големи благоприятни условия за следене в интернет

Властите в Австралия ще могат законно да конфигурират „ бекдори ” в системите за криптиране, с цел да получат мечтаната информация

Австралия одобри противоречив закон, който провокира съществени рецензии от страна на софтуерните компании. „ Закон за достъп и подпомагане 2018 ” дава право на способените органи да изискват от фирмите достъп до криптирана информация.

Компании, които откажат да дават достъп на профилираните органи, рискуват санкция в размер на 7,3 млн. $, заяви Engadget. Законът дава на управляващите право да изискват три вида достъп от доставчиците на информационни услуги:

• Първо, те могат да се обръщат към доставчиците на услуги с искане да употребяват към този момент налични средства за прихващане на информация за клиенти.

• Второ, управляващите могат да изискват от доставчиците на услуги да конфигурират нови средства за прихващане на информация за клиенти, нужни за осъществяване на дилемите от първия вид. В тази категория попадат, в частност, така наречен „ бекдори ” (задни вратички) в системите за криптиране.

• И трето, способените органи могат да изискват от доставчиците на услуги техническо подпомагане. Сътрудничеството с управляващите е непринудено, тъй че в този случай фирмите могат да отклоняват сходни претенции, без да бъдат санкционирани.
още по тематиката
Очаквано законът провокира рецензия от огромни компании като Apple. Производителят на iPhone недоволства против прекомерно необятните формулировки, които дават на държавното управление големи пълномощия и заплашват киберсигурността и криптирането.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР