Властите по света отчаяно се борят за намаляване на разпространението

...
Властите по света отчаяно се борят за намаляване на разпространението
Коментари Харесай

8 телекома от ЕС дават данни за местоположението на абонатите си

Властите по света обезверено се борят за понижаване на разпространяването на ковид, като доказаните случаи порастват с десетки хиляди дневно. 

Както оповестява Ройтерс, осем далекосъобщителни компании се съгласиха да дават на Европейската комисия информация за местоположението на телефонните устройства, с цел да наблюдават разпространяването на ковид, в това число Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telekom Italia, Telenor, Telia, A1 Telekom Austria и Vodafone.

Решението на фирмите е в действие от предходната седмица, откакто комисарят на Европейския съюз по вътрешния пазар Тиери Бретон изиска от телекомите да дават данните.

„ Ще изберем по един главен оператор от всяка страна, желаеме да бъдем бързи и да следим всекидневно “, удостовери Бретон в конферентен диалог.

Бретон сподели, че данните ще бъдат употребявани и за намиране на региони с най-належаща потребност от здравно съоръжение.

За да понижи опасенията по отношение на персоналните данни, представител на Европейския съюз съобщи за Ройтерс, че ще употребяват анонимни данни за местоположението, добавяйки, че данните ще бъдат изтрити с прекосяването на рецесията.

Все отново международната история на сигурността на данните въобще не е лъскава и демонстрира, че хората могат да бъдат разпознати даже посредством анонимни данни за местоположението. Следователно е разбираем отказът на хората да оставят политически организации да следят местонахождението на хората без значение от първичната причина. Надзорът на страната и нарушаванията на персоналния живот са съществени проблеми, макар че към този момент се занимаваме с доста по-големи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР