Властите не предвиждат затваряне Белгийските власти започват ваксинация на деца

...
Властите не предвиждат затваряне Белгийските власти започват ваксинация на деца
Коментари Харесай

Белгия започва ваксинация на деца под 12 години след зелена светлина от ЕМА

Властите не плануват затваряне
Белгийските управляващи стартират имунизация на деца от 6 до 11 години, оповестиха локални медии.

Решението зависи от предстоящото мнение на Европейската организация по медикаментите.

Засега децата под 12-годишна възраст не могат да бъдат имунизирани в Белгия, споделят управляващите, макар заплахата, основно в учебните заведения.

Надеждите са имунизацията на деца да стартира през януари 2022 година Вече беше доказано, че родителите на малолетни, планувани за имунизация против ковид, които се организират в работно време, могат да вземат заплатен отпуск, с цел да ги съпроводят.

Властите в Белгия обявиха още, че заради непредвидената мощ на четвъртата вълна носенето на маска за лице в час би трябвало да бъде възобновена и че тя би трябвало да бъде наложителна в четвърти, пети и шести клас на началните учебни заведения.

В холандскоговорящите учебни заведения маските са наложителни в пети и шести клас, до момента в който във френскоговорящите те са наложителни единствено за възпитаници от междинното учебно заведение.

В Белгия 75% от тези на възраст сред 12 и 17 години, съвсем 600 000 души, към този момент са получили най-малко една доза ваксина против ковид, до момента в който 72% са изцяло имунизирани.

Експертните отзиви регистрират, че имунизациите са били извънредно потребни и без тях през днешния ден ситуацията в страната би била доста по-тежка. Представители на държавното управление разясняват, че цялостно затваряне не стои на дневен ред, само че поддържат потребността от връщане на част от отпадналите през лятото ограничения.

Сред тях са работата от вкъщи, използването на маски на закрито, затваряне на нощните заведения, ограничение на работата на заведенията за хранене и питейните заведения, попречване на скупчването на доста хора в затворени пространства.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР