Властите на Зимбабве арестуваха съпругата на вицепрезидента Константино Чивенга по

...
Властите на Зимбабве арестуваха съпругата на вицепрезидента Константино Чивенга по
Коментари Харесай

Арестуваха съпругата на вицепрезидента на Зимбабве за финансови измами

Властите на Зимбабве арестуваха брачната половинка на вицепрезидента Константино Чивенга по обвиняване в пране на пари, измами и нарушение на разпоредбите за борсов надзор, заяви антикорупционният орган на страната. Мери Мубайва евентуално ще се изправи пред съда в понеделник, съобщи Ал Джазира.
Съпругата на вицепрезидента на страната, беше задържан в събота вечерта и евентуално ще се яви в съда в понеделник, съобщи представителят на Джон Макамуре в Зимбабве. Той отхвърли да даде спомагателни детайлности. Жената е на 38 години, и до този момента не е коментирала ареста си.
Според оценки на интернационалната организация Transparency International корупцията в страната й коства над един милиард $ на година. Между октомври 2018 година и май 2019 година Мубайва е упрекната в нелегално прекачване на 919 000 $ в Южна Африка под прикритието на импорт на артикули, за което се твърди, че в никакъв случай не е правила.
Арестът на дамата, обаче, провокира подозрения в общството, откакто тя и брачният партньор й Чивенга оповестиха развода си преди две седмици.
По-рано тази година пък Мери беше упрекната в лъжливо придобиване на подправено уверение за брак без единодушието на Чивенга, когато вицепрезидентът беше болен. Двамата са женени по нормалния закон на Зимбабве от 2011 година и имат две деца.
Вицепрезидентът Чивенга се завърна вкъщи предишния месец, откакто прекара четири месеца в Китай, съдето се лекуваше от проблеми с хранопровода. Местни медии разясняват, че той не е забелязван скоро на обществено събитие със брачната половинка си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР