Властите на японската префектура Тотори, известна с обширните си дюни,

...
Властите на японската префектура Тотори, известна с обширните си дюни,
Коментари Харесай

Японски регион забрани графитите върху пясъка

Властите на японската префектура Тотори, известна с обширните си дюни, не разрешиха на туристите да пишат и рисуват върху пясъка, заяви " Лонли планет ".

Пясъчните дюни на Тотори се простират на 16 км от изток на запад и на 2 км от север на юг и са най-голямото пясъчно образувание в страната. Всеки месец хиляди туристи посещават националния парк, на чиято територия са дюните.

Напоследък обаче измежду посетителите добива известност нова мода - да пишат върху дюните. Местните медии оповестяват, че през март тази година управляващите са записали 3334 случая с " графити върху пясъка ", до момента в който през цялата 2018 година случаите са били едвам 228. Един от последните фрапантни случаи е 25-метровият надпис " Честит рожден ден, Натали ".

Доброволци измежду локалните поданици към този момент са се организирали в групи за разчистване и заличават " творчеството " на туристите.

За да пресекат явлението, локалните управляващи взеха решение и да глобяват - финансовата глоба може да доближи 50 хиляди йени или към 450 $.

Ограниченията се допълват и със възбрана за стартиране на фойерверки и лазерни лъчи, както и за мятане на боклуци. Тя пък е обвързвана с самодейността на локалните управляващи " Хвани звездата ", посредством която Тотори да се наложи като място за наблюдаване на нощното звездно небе.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР