Властите на Япония оказаха подкрепа на бежанците от Украйна, които

...
Властите на Япония оказаха подкрепа на бежанците от Украйна, които
Коментари Харесай

Япония дава 1 милион долара на украинските бежанци в България

Властите на Япония оказаха поддръжка на бежанците от Украйна, които се намират в България.

Правителството на Япония в съдействие с интернационалните организации, показани в България, взе решение на 1 декември да даде помощ в размер на над 1 милион щатски $ за украинските бежанци, намиращи се на територията на България. Това заяви на формалния си уебсайт посолството на Япония у нас.

Точният размер на сумата е 1 019 629 милиона $, а средствата ще бъдат разпределени в три плана за подкрепяне в съдействие с Върховния комисариат по бежанците към Организация на обединените нации (ВКБООН), Международната организация по миграция и УНИЦЕФ.

Първият план на стойност 445 898 щатски $ е в съдействие к ВКБООН. Той ще даде на украинските бежанци с акцент върху дамите и децата, гореща линия за съвещания по въпроси и проблеми, зараждащи в живота им в България, звено за правни съвещания, както и благоприятни условия за образование, в това число курсове по български език, нужни за живота им в България.

В съдействие с Международната организация по миграция (МОМ) ще бъде сбъднат план за протекция и директна помощ на наранени от рецесията в Украйна лица, живеещи в Българя на стойност 311 321 щатски $. Той ще даде поддръжка за ранно включване на украински бежанци и усилване на достъпа им до обществени услуги като опазване на здравето, благоприятни условия за трудова претовареност, настаняване, както и поддръжка, ориентирана към уязвимите групи със характерни потребности, написа

Със съдействие с УНИЦЕФ ще бъде осъществен планът „ Подкрепа за филантропично обучение и развиване на подрастващите и присъединяване на украински деца и младежи бежанци и други уязвими деца и младежи в приемащите общности в България “ на стойност 262 500 щатски $. С неговото реализиране би трябвало да бъдат Осигурени благоприятни условия за висококачествено образование на украинските бежанци, включително отдалечено и онлайн образование, образование по български език, както и поддръжка за превъзмогване на възможни проблеми, свързани с половата дискриминация, и подкрепяне на присъединяване на бежанците в обществени стратегии.

„ Надяваме се, че тези планове, осъществени в съдействие сред държавното управление на Япония и разнообразни интернационалните организации, ще понижат уязвимостта и компликациите в живота на украинските бежанци в България и ще подобрят виталната им инфраструктура, в това число оцеляването им през настъпващата зима. Правителството на Япония се надява, че с тази помощ въпреки и малко ще облекчи тежестта на българската страна в напъните й да поддържа украинските бежанци на своя територия “, се споделя в известието на посолството на Япония в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР