Властите на Венецуела започнаха да прехвърлят пенсиите на жителите на

...
Властите на Венецуела започнаха да прехвърлят пенсиите на жителите на
Коментари Харесай

Пенсиите във Венецуела вече се изплащат в метната криптовалута Petro

Властите на Венецуела започнаха да трансферират пенсиите на жителите на страната в локалната криптовалута Petro, обезпечена с петрол. Изданието Caracas Chronicles заяви, че желанието на пенсионерите не се взема поради. Досега локалните възрастни поданици на Венецуела получаваха пенсиите си в боливари и ги теглеха от венецуелските банки.

С въвеждането на новите правила фиатните пари автоматизирано се обръщат в Petro. Потребителите би трябвало да имат криптопортфейли за приемането на цифровите пари. Caracas Chronicles добавя, че получената сума Petro няма по какъв начин да се изхарчи, само че може да се обмени назад за боливари.

Според тази информация, курсът на боливара по отношение на Petro е повишен от 9000 на 15 000 за една криптомонета. За това прекачване на пенсиите към Petro президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви през месец август тази година.

Венецуела разгласи основаването на лична криптовалута в края на 2017 година. Властите на страната се надяват по този метод да заобиколят американските наказания и преодолеят икономическата рецесия. Според непотвърдени данни, Petro вложенията към този момент са над $5 милиарда.

Преминаването към криптовалута наподобява е удачно. Годишната инфлация на Венецуела бе невижданите 1,3 милиона %. Но в този момент се забавя. Reuters заяви, че през месец септември тя е била 148%, а през ноември – 144%. А предишният месец президентът на страната усили минималната работна заплата със 150% и в този момент МРЗ е 4,5 хиляди боливара или към $10 на черния пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР