Властите на щата Тексас възнамеряват сами да ограничат миграционните потоци,

...
Властите на щата Тексас възнамеряват сами да ограничат миграционните потоци,
Коментари Харесай

Започна се! Тексас обяви за нахлуване, 25 губернатори го подкрепиха

Властите на щата Тексас имат намерение сами да лимитират миграционните потоци, заобикаляйки федералните управляващи. Губернаторът на щата Грег Абът разгласи " навлизане ". Ескалиращите събития в Тексас не оставят подозрение, че могат да се трансфорат в основен фактор за развиването на цялостната обстановка в Съединени американски щати през 2024 година

Още бодлива тел

Губернаторът на Тексас Грег Абът пое казуса с незаконната имиграция в свои ръце. Той има намерение независимо да отбрани сектор от границата сред Съединени американски щати и Мексико в условия, при които федералното държавно управление отхвърля да го направи.

- сподели губернаторът в публично изказване.

Абът назова това пълномощие Той сподели, че федералното държавно управление е

— сподели Абът. А предишния декември 300 хиляди души се реалокираха нелегално в Съединените щати. Рекорд.

Малко по-късно, в изявление за Bloomberg, губернаторът на Тексас даде обещание да от латиноамериканските страни.

Това беше неговият отговор на решението на Върховния съд на Съединени американски щати от 22 януари за унищожаване на телената ограда по продължение на 48-километров сектор от американския бряг на Рио Гранде, който е естествената граница сред Съединени американски щати и Мексико.

Освен това Абът подреди изпращането на локални бойци от Националната армия в граничната зона, с цел да попречи на федералните сили за сигурност да разрушат бариерите от бодлива тел. Все още няма борби. Но обстановката се нажежава.

Масивна поддръжка за Тексас

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи поддръжката си за губернатора на Тексас. Освен това Абът беше подсилен от 25 републикански губернатори. Те упрекнаха администрацията на Байдън, че не желае да отбрани американската граница и да се бори с незаконната миграция.

- се споделя в изказването на губернаторите, представено от ТАСС.

Изглежда, че директният конфликт сред Тексас, който понася тежестта на имиграционното цунами, и федералното държавно управление стана вероятен в условия, когато в политическата атмосфера на Съединени американски щати очевидно миришеше на успеха на Тръмп на идните през ноември президентски избори.

Очакванията за успеха му се основават на резултатите от първичните гласове на републиканците в Айова и Ню Хемпшир като част от предизборната акция.

Анализът на демократите за сполучливата предизборна акция на Тръмп демонстрира, че цяла Америка, от елементарните жители до властта, осъзнава, че Тръмп ще стане бъдещият президент на страната - в случай че нищо не се случи с него и в случай че не се случат някакви форсмажорни условия. Но непреодолима мощ може напълно просто да се случи.

Бунт – за първи път в актуалната история

За да бъдем справедливи, би трябвало да признаем – и да не се опасяваме от обвинявания в последна преценка – че сме очевидци на протест в щата Тексас против администрацията на Байдън. Това е първият същински протест в новата история на Съединени американски щати. Това е директно непокорство на централната власт, въпреки и основаващо се на закона.

Въпреки това, традицията, развила се след Американската революция сред Севера и Юга от 1861-1865 година, допуска, че управляващите на всички щати са в някакво подчинено състояние във връзка с Белия дом, по този начин да се каже, „ по идея “.

Междувременно всеки щат взема решение личното си законодателство и, най-важното, има своя лична Национална армия, която е подчинена на федералното държавно управление единствено в случай че това е належащо за осъществяване на задача отвън Съединените щати.

Демократите обаче през днешния ден упорстват Байдън „ да откри едноличен федерален надзор върху Националната армия на Тексас “ по отношение на решенията на губернатора Абът. Това е явен спор по отношение на подчинението на силите за сигурност и затова евентуално рисков.

До какво може да докара решението на управляващите в Тексас независимо, заобикаляйки федералните управляващи, да защитят южната граница на Съединени американски щати от притока на незаконни имигранти от Латинска Америка и да не се подчиняват на Върховния съд? Америка е на ръба на война сред Севера и Юга - 2.0.



Не кино, а живот

Известна е техниката, към която американският истаблишмънт прибягва, когато се пробва да анонсира избрани събития, които самичък той приготвя. Холивуд, по негова поръчка, продуцира съответния филм. И в този момент списание Newsweek разгласи излизането на блокбастъра „ Гражданска война “ при започване на лятото. Къде е войната? В Съединени американски щати несъмнено. Сюжетът е следният: южните и западните щати афишират своята самостоятелност от Съединените щати, което води до революция. Тоест, американците са предизвестени, че би трябвало да се готвят за революция.

В тази връзка би трябвало да напомним, че измежду прогнозите за развиването на обстановката в Съединените щати за 2024 година е и следната: администрацията на Байдън ще вкара „ военно състояние “ и под този претекст ще анулира президентските избори, защото това е единственият метод да попречим на Тръмп да влезе в Белия дом.

И допустимо ли е по отношение на нова революция сред Севера и Юга да бъде оповестено „ военно състояние ” и след това изборите да бъдат анулирани? И допустимо ли е „ дълбоката страна “ с политиката си на „ отворени граници “ съзнателно да предизвика управляващите на южните щати да се отделят от Съединените щати?

И по тази причина ли Байдън въпреки всичко не желае да одобри обособен закон за финансирането на сигурността по южната граница (което се изисква от републиканското болшинство в Камарата на представителите) и упорства за обединен финансов пакет, който като винегрет да включва финансиране както за режима в Киев, и за Израел, и за ограниченията за сигурност на южната граница, по този начин и за Тайван?

Досега нямаше ясно разумно пояснение за какво администрацията на Байдън се придържаше към един пакет от финансиране за всички тези планове. Вероятно тъкмо с цел да няма по какъв начин, знаейки, че помощта за Украйна въпреки всичко ще бъде отхвърлена от републиканците, да се финансира защитата на границата с Мексико и по този метод съзнателно да се провокира рецесия, която може да докара до разединение на Тексас и революция.

Войната, която се очакваше

Ако нещата продължат по този метод, точката на шупване на националното неодобрение в Тексас и други южни щати ще надвиши сериозно равнище. И ето решението на Тексас и други южни щати да се отделят от Съединени американски щати. И тук към този момент ще имате революция.

В същото време федералните управляващи ще бъдат упреквани от южняците освен в неспособността им да лимитират незаконната миграция, само че и в други неща, които изрично не се одобряват от обичайна Америка. По-специално в насаждането на така наречен „ джендър идеология ” измежду учениците и младежите, трансформирала се де факто в квазирелигия на демократичния истаблишмънт.

На федералното държавно управление при всички случаи безусловно ще бъде напомнен и фактът, че управляващите аткивно поддържаха придвижването BLM, най-активните участници в което обществено дискриминираха и унижаваха белите американци.

Всичко това се наслагва върху обстоятелството, че в съзнанието на жителите на южните щати на Съединените щати гражданската война, която беше сред Севера и Юга преди 160 години, никога не е завършила. Атрибутите на южната войска са безусловна част от културата освен на американския юг - щатите Тексас, Джорджия и други, само че и на задачите Съединени щати.

Квадратното бойно знаме на армията на Северна Вирджиния (най-известното в този момент от всички флагове, употребявани от силите на Конфедерацията, т.е. южняците) неслучайно през днешния ден се е трансформирало в един тип втори знак на задачите Съединени щати.

Така че можем да предположим, че Америка в действителност е на ръба на нова революция сред Севера и Юга. И това няма да свърши добре нито за Съединени американски щати, нито за целия свят.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР