Властите на щата Охайо първи в САЩ разрешиха на компаниите,

...
Властите на щата Охайо първи в САЩ разрешиха на компаниите,
Коментари Харесай

Охайо е първият щат, разрешил плащането на данъци с биткойни

Властите на щата Охайо първи в Съединени американски щати позволиха на фирмите, регистрирани в този район, да заплащат данъчните си отговорности в биткойни. Информацията е на изданието TechCrunch.
За да могат да заплащат налозите с с криптовалута, бизнесмените би трябвало да се записват в уеб страницата OhioCrypto.com. В закона, подписан от локалното държавно управление, категорично се споделя, че с биткойни могат да се заплащат всички отговорности от този вид – от акциза на цигарите до застрахователните вноски на чиновниците.

Главният финансист на Охайо Джош Мендел съобщи, че приемането на криптовалутата като законно средство за възнаграждение на налозите ще укрепи статута на този район като един от най-технологично развитите в Съединени американски щати.

Сега финансовите специалисти се питат, дали управляващите на Охайо не са закъснели с въвеждането на криптовалутни активи в държавната данъчна система. Причината е, че през вчерашния ден за първи път от месец септември курсът на биткойна падна под $4000. Понижаването на курса може да бъде обяснено с рестриктивните мерки за рандеман на криптовалута в другите страни, както и с многочислените забрани за търговия с биткойни. Някои анализатори смятат, че ползата на вложителите към биткойна е намалял и от пазара са се махнали множеството спекуланти.

На фона понижаването на курса на първата в историята криптовалута, броят запитвания на думата Bitcoin в търсачката на Гугъл е повишен с 30%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР