Властите на щата Калифорния разрешиха използването на цифрови регистрационни табели

...
Властите на щата Калифорния разрешиха използването на цифрови регистрационни табели
Коментари Харесай

В Калифорния разрешиха дигитални автомобилни номера

Властите на щата Калифорния позволиха потреблението на цифрови регистрационни табели на колите, способни да демонстрират както номерата на щата, по този начин и разнообразни други надписи. За първи път в света такива серийни артикули бяха показани по време на автомобилното ревю в Детройт от компанията Reviver Auto.

Разработените от компанията цифрови табели RPlate Pro са освен дребни екрани, само че и могат да реализират достъп до интернет, като употребяват система за ръководство на основата на браузъра RConnect, написа Auto Motor und Sport.

Новият знак е резистентен на физически похищения, твърдят създателите. От началото на тази година в щата ще бъдат издадени 100 000 такива номера, само че е малко евентуално да бъдат лимитирани единствено в границите на Калифорния.

Регистрационната табела употребява двойно резистентен монохромен екран (не изисква сила при проявление на статично изображение и изразходва сила единствено когато се променя), а зад нея се намират ръководещата електроника и батерията.

Предимството на новите знаци е, че с изключение на регистрационните данни могат да демонстрират всевъзможни типове потребни известия, позвънявания и послания (ако е разрешено в щата, във видеото има няколко примера): от поддръжката на обичания си тим или финансиране на битката против рака до известия за търсене на нарушители или опасност от наводнения в региона.

Освен това връзката с мрежата значи, че подобен знак може независимо да се записва в съответните органи и да удължи регистрацията (без опашки и хартиени документи, популяризира нововъведенията си Reviver Auto).

Докато автомобилът е паркиран, опциите за печатане на надписите на регистрационния номер се уголемяват. Възможно е да бъдат показани реклама на компания или покана за тест драйв, или пък изображение на часовник, показващ оставащото време до края на платеното паркиране или увещание за възбраната за влизане в избрани региони.

Компанията Reviver Auto разгласи поддръжката на най-големия дилър на Ford - Galpin Ford, като в скоро време клиентите й ще могат да получат коли с такива номера. За страдание компанията още не е показала цената на новия артикул. Цифрови знаци позволиха за потребление и в Аризона, сходна стъпка ще подхващат и законодателите в Тексас и Флорида.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР