Властите на Шри Ланка са задържали седем заподозрени за участие

...
Властите на Шри Ланка са задържали седем заподозрени за участие
Коментари Харесай

Първи арести за убийствените атентати в Шри Ланка

Властите на Шри Ланка са задържали седем обвинени за присъединяване в атентатите, които раздрусаха страната през днешния ден и предизвикаха гибелта на минимум 207 души, оповестиха международните организации.

Засега не се оповестяват детайлности за арестуваните.

Осем гърмежа избухнаха в църкви, хотели, покрай столичния зоопарк и в региона Дематагода. В лечебни заведения с пострадвания са признати 450 души.

Засега нито една формация не е поела отговорност за нападенията.

Трима служители на реда са били убити при акция в жилище в Коломбо след офанзивите, допълниха управляващите, представени от Ройтерс.

Сред жертвите на атентатите има 35 чужденци - жители на Англия, Холандия, Турция и Съединени американски щати, както и един португалец.

Генералният шеф на Интерпол Юрген Щок съобщи през днешния ден, че интернационалната полицейска организация е подготвена да спомага на Шри Ланка в следствието, добавя ТАСС.

Според предварителната версия на проверяващите гърмежите може да са били осъществени от радикални ислямисти. Местни медии оповестяват, базирайки се на източници, че те са дело на камикадзета.

Министерството на защитата на Шри Ланка заяви, че след вълната от атентати с доста жертви на острова вкарва за неопределен срок полицейски час, който влиза в действие неотложно. Правителство разгласи също, че краткотрайно блокира обществените мрежи, с цел да попречи да се популяризира неточна и подправена информация по отношение на атентатите.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР