Властите на Шри Ланка идентифицираха самоличността на един от атентаторите-самоубийци,

...
Властите на Шри Ланка идентифицираха самоличността на един от атентаторите-самоубийци,
Коментари Харесай

Шри Ланка идентифицира един от терористите-самоубийци

Властите на Шри Ланка идентифицираха самоличността на един от атентаторите-самоубийци , направили нападенията в хотели и църкви в Коломбо, оповестява " Дейли остарял ", цитирайки информация, която полицията е показала на съда в Коломбо.

Идентифицирано е тялото на атентатора, взривил бомба в хотел " Шангри-Ла ".

Според полицията терористът се споделя Инсан Селаван и той е с обственик на фабрика, ситуирана сред градовете Веламптия и Ависавела на изток от Коломбо.
 39 задгранични туристи са починали при нападенията в Шри Ланка
39 задгранични туристи са починали при нападенията в Шри Ланка

28 са ранени

Полицията заяви на съда, че девет чиновници на завода са арестувани до 6 май като част от следствие на нападението. Разследването смята, че Селаван е обвързван с атентаторите-самоубийци, които се взривиха в неделя.

По-рано, полицията заяви, че са задържани 24 души , по данни на локалните управляващи, задържаните принадлежат към локалното мюсюлманско общество.

В същото време, задграничните туристи напущат Шри Ланка , оповестява " Блумбърг ", базирайки се на представители на туристическата промишленост на страната.

Според ръководителя на Бюрото за развиване на туризма в Шри Ланка, Кишу Гомес, " точният брой чужденци, които напущат острова, не е прочут, само че евентуално са хиляди ".
 Президентът на Шри Ланка вкарва изключително състояние
Президентът на Шри Ланка вкарва изключително състояние

Съветът за национална сигурност уголемява пълномощията на силите за сигурност

В тази връзка членовете на птавителството на островната страна организират срещи с представители на хотелиерския бизнес , които обмислят ограничения за възстановяване на сигурността в туристическите региони на страната.

На собствен ред Индраит Кумарасвами, ръководител на централната банка на Шри Ланка, отбелязва, че " секторът на туризма ще бъде съществено обиден, макар че точните последствия към момента не са оценени ".

Храмът на зъба на Буда в град Канди и други съществени забележителности на страната са затворени . По данни на " Блумбърг ", приходите от туризъм в Шри Ланка възлизат на 5% от Брутният вътрешен продукт .

As Sri Lankans we were unable to make your stay safe. We understand your leaving but don't forget this little paradise. We promise you to make this place safe when you return. Safe Travels..! #SriLanka #SriLankaAttacks pic.twitter.com/6daY62zAot
— chamal anjana perera (@chamal_anjana) April 22, 2019  Посолството ни в Индия е по отношение на 12 българи в Шри Ланка
Посолството ни в Индия е по отношение на 12 българи в Шри Ланка

Търсят контакт с наш съотечественик, който е на отмора там с петима свои приятели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР