Властите на САЩ заключиха, че има вероятност Робърт Левинсън, бивш

...
Властите на САЩ заключиха, че има вероятност Робърт Левинсън, бивш
Коментари Харесай

В Иран е починал бивш агент на ФБР

Властите на Съединени американски щати заключиха, че има възможност Робърт Левинсън, някогашен чиновник на ФБР, който изчезна в Иран през 2007 година, да е починал , само че Техеран не е уведомил публично Вашингтон. Това разгласи в сряда американският президент Доналд Тръмп на брифинг за публицисти в Белия дом.

Държавният глава беше помолен да удостовери информацията, получена от фамилията на Левинсън, че американските управляващи са заключили, че Левинсън е умрял по време на задържането си в Иран. Това посочи Си Ен Ен.

" Той беше прелестен човек и има прелестно семейство. Трябва да кажа това - фамилията беше осведомено за това, както аз го разбирам, - само че обстановката наподобява зле ", отговори Тръмп. " Той беше болен дълго време, имаше съществени проблеми със здравето, преди да бъде арестуван или хванат със мощ . Ние сме доста съпричастни със фамилията ", акцентира американският президент. " Те иранските управляващи не ни споделиха, че е мъртъв, само че мнозина считат, че това е по този начин ", добави Тръмп.

Робърт Левинсън изчезна по време на бизнес пътешестване до иранския остров Киш през март 2007 година Американските управляващи неколкократно призоваваха Техеран да помогне да го намерят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР