Властите на САЩ възнамеряват да сформират коалиция, за да предотвратят

...
Властите на САЩ възнамеряват да сформират коалиция, за да предотвратят
Коментари Харесай

Помпео попари Путин с тази новина

Властите на Съединени американски щати имат намерение да образуват коалиция, с цел да предотвратят завършването на газопровода „ Северен поток 2 “. Това съобщи в понеделник държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в изявление за вестник Bild, представено от.

„ Съединени американски щати имат вяра, че газопроводът „ Северен поток 2 “ съставлява риск за Европа, защото тя става подвластна от газа, приближаващ от Русия, а също по този начин заплашва Украйна. Надяваме се, че газопроводът „ СП 2 “ няма да бъде приключен, ние работи за основаване на коалиция, с цел да се предотврати това да се случи “, съобщи първият посланик на Вашингтон.

Разговорите за прекъсване на осъществяването на „ Северен поток 2” започнаха в Германия след случая с Алексей Навални. Засега немското държавно управление предложи да не се свързва казусът Навални със строителството на газопровода.

Едва откакто немските военни токсиколози оповестиха, че съветският опозиционер, съгласно тяхната информация, е бил токсичен с вещество от групата Новичок, тонът се промени ненапълно.

Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че позицията на Берлин по „ СП2 “ може да зависи от по-нататъшните стъпки на Русия във връзка със случая Навални. Канцлерът Ангела Меркел поддържа позицията на Маас.

Дмитрий Песков, формален представител на президента на Руската федерация, съобщи, че Москва е подготвена за всестранно съдействие с Берлин. Той означи, че преди превозването на Навални в Германия не са открити токсични субстанции.

Проектът „ Северен поток 2 “ включва построяването на две линии на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра на година от брега на Русия през Балтийско море до Германия.

Към днешна дата построяването на плана е приключено на съвсем 94%.

Пускането в употреба се очакваше в края на 2019 година, само че полагането на тръби беше спряно заради глобите на Съединени американски щати. Ръководителят на Газпром Алексей Милер съобщи, че тръбопроводът ще бъде приключен със лични сили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР