Властите на САЩ поставят под въпрос надеждността на лабораториите в

...
Властите на САЩ поставят под въпрос надеждността на лабораториите в
Коментари Харесай

САЩ: Нямаме доверие на китайските лаборатории

Властите на Съединени американски щати слагат под въпрос надеждността на лабораториите в Китай , чиито експерти учат вируси и патогени. Това разгласи държавният секретар Майкъл Помпео в изявление за радиостанцията WMAL-FM. Препис от изявлението бе оповестен от пресслужбата на Държавния департамент, предава БГНЕС.

" Когато страните имат огромни институции, в които се изследват вируси и патогени, ние постоянно се опитваме да се уверим, че това се прави по безвреден и благонадежден метод. Има доста такива лаборатории в Китай и се притеснявахме, че там не разполагат с набора от умения, благоприятни условия, способи и стандарти, които биха били задоволителни, с цел да защитят света от евентуално приключване на вируси ", сподели Помпео.

" И имаме огромна религия в сходни институции в Съединени американски щати. Спазваме доста високи стандарти. Очакваме Световната здравна организация и другите международни здравни институции да подсигуряват, че другите страни имат същите стандарти, тъй като, както видяхте, прехвърлянето върху индивида на вируси от дивата природа може да има световни последствия, които надвишават границите на която и да е страна ", добави държавният секретар.

По-рано Помпео сподели, че се надява китайските управляващи да разрешат на задгранични експерти да влязат в лабораторията в Ухан, от която съгласно редица американски медии би могло да е почнало разпространяването на новия ковид. Пред " Фокс нюз " обаче Помпео призна, че Съединени американски щати не разполагат с доказателства за изкуствения генезис на COVID-19.

Същевременно броят на умрелите от болестта в Съединените щати към този момент приближава 50 000 души. Вчера беше един от най-смъртоносните дни на пандемията в Съединени американски щати, в който бяха регистрирани 3176 смъртни случая по данни на университета " Джонс Хопкинс ". С това общата смъртност от ковид в Америка доближи 49 759 души.

В момента общо доказаните случаи в Съединени американски щати са 866 646, като нарастването е с 26 261 по отношение на предния ден. Поради липса на задоволително проби, действителният брой инфекциите евентуално е доста по-голям.

Въпреки тревожните данни няколко американски щати като Джорджия и Тексас се готвят да отворят още веднъж някои бизнеси и към този момент даже започнаха да отстраняват строгите ограничаващи ограничения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР