Властите на Съединените щати решиха да въведат изключения от по-рано

...
Властите на Съединените щати решиха да въведат изключения от по-рано
Коментари Харесай

САЩ вдигат митата върху 30 китайски стоки

Властите на Съединените щати взеха решение да вкарат изключения от по-рано наложени мита за 300 $ върху повече от 30 продукта от листата на артикули, внасяни от Китай, съобщи ТАСС.
Изключенията, които ще важат до 1 септември 2020 година, се ползват по-специално за артикули като някои типове печатни книги на китайски, ръкавици, проводници, кукички за лов на риба и някои типове литиево-йонни акумулатори. Като цяло описът съдържа повече от 30 категории.
През есента на 2019 година съгласно декрет на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп бяха наложени спомагателни мита върху китайски артикули на обща стойност $300 милиарда От октомври предходната година екипът на американския представител на комерсиалните договаряния Робърт Лайтхайзър стартира да приема заявки от американски компании за въвеждане на изключения от митата на артикули от този лист.
Церемонията по подписването на първата фаза от комерсиалната договорка сред Съединени американски щати и Китай се състоя на 15 януари във Вашингтон. По-специално Китай се съгласи да усили покупките на американски артикули със 76,7 милиарда $ през първата година и със 123,3 милиарда $ през втората година на съглашението. Не става дума единствено за селскостопански, а и за други американски артикули. Според Тръмп договорката ще понижи комерсиалния недостиг. 
Вижте още:
Съединени американски щати и Китай подписаха първата фаза на комерсиалната сделка
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР