Властите на Перу удължиха с 90 дни режима на извънредно

...
Властите на Перу удължиха с 90 дни режима на извънредно
Коментари Харесай

Перу удължи с три месеца извънредното положение

Властите на Перу удължиха с 90 дни режима на изключително състояние, натрапен заради пандемията от ковид. Указът  е оповестен във вестник „ Ел Перуано “, който е формалното издание на държавното управление на републиката, оповестява БГНЕС.
В средата на март президентът Мартин Вискара разгласи изключително състояние в Перу по отношение на пандемията и наложи строга карантина. По-късно управлението на страната реши да вкара комендантски час на цялата си територия. Извънредното състояние изтича на 9 юни. В сходство с новото държавно разпореждане тази мярка ще остане в действие до началото на септември.
Според последните данни на Министерството на здравеопазването, броят на инфектираните с новия ковид в Перу към този момент е 178 914, умряли са 4 984 души. През май Вискара разгласи началото на поетапно обновяване на икономическата интензивност. От 18 май на перуанците е позволено да се разхождат с деца под 14 години в радиус от 500 метра от вкъщи. Президентът обаче прикани жителите да продължат да съблюдават защитните ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР