Властите на някои руски региони започнаха експулсиране на севернокорейски работници,

...
Властите на някои руски региони започнаха експулсиране на севернокорейски работници,
Коментари Харесай

Русия започна експулсирането на севернокорейски работници

Властите на някои съветски райони започнаха експулсиране на севернокорейски служащи, предава РИА „ Новости ", като се базира на информация от дипломатическия представител на Москва в Пхенян Александър Мацегор.

Агенцията напомня, че една от точките на признатата по-рано Резолюция 2375 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации планува отвод за издаване на разрешителни за работа на жители на Северна Корея в други страни. През октомври предходната година президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа декрет за осъществяване на съответните ограничения.

„ Забраната за служащи от Северна Корея ще бъде удар по съветската стопанска система, само че изпълняваме прецизно решението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", увери Мацегор.

Руският посланик дефинира като „ цялостни нелепости " публикуваната по-рано информация, според която севернокорейците работят в Русия в рабски условия. Мацегор разясни, че 40-50% от заработеното остава за севернокорейците, до момента в който останалата част от възнаграждението се предава на управляващите в Пхенян.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР