Властите на Малта конфискуваха фалшиви банкноти либийска валута на стойност

...
Властите на Малта конфискуваха фалшиви банкноти либийска валута на стойност
Коментари Харесай

Руска държавна фирма печата фалшиви банкноти либийска валута за над 1 млрд. долара

Властите на Малта конфискуваха подправени банкноти либийска валута на стойност към 1,1 милиарда $, създадени от съветска компания, съобщи Франс прес, като се базира на известие на американския Държавен департамент. Той приветства тази интервенция.

Банкнотите са били отпечатани от компанията Гознак, която е съветска държавна компания и са били поръчани от " противозаконна паралелна конструкция ", се споделя в изказването на Държавния департамент.

" Либийската централна банка, чието седалище се намира в Триполи, е единствената законна централна банка в Либия. Притокът на подправени либийски пари, отпечатани от Русия в последните години, обостри икономическите компликации на Либия ", се добавя в текста.

Русия опроверга известието, че става дума за подправени пари, твърдейки, че Централната банка в Бенгази, която е направила поръчката за печатането на парите, е законна.

Руското външно министерство отбелязва, че в изискванията на де факто двойна власт в Либия в този момент има две централни банки. Едната в Триполи, където работи държавното управление на националното единение, прието от интернационалната общественост, а другата в Бенгази, чийто началник е назначаван от либийския парламент, определен от народа и който надлежно се употребява с нужната интернационална легитимност, се споделя в изказването на съветското ведомство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР