Властите на Крим, издирващи на полуострова активи на украински олигарси,

...
Властите на Крим, издирващи на полуострова активи на украински олигарси,
Коментари Харесай

Руските власти в Крим са национализирали близо 700 обекта на украински олигарси

Властите на Крим, издирващи на полуострова активи на украински олигарси, са национализирали към този момент близо 700 броя движимо и недвижимо имущество. Това заяви за ТАСС Владимир Константинов, ръководител на Държавния съвет на района, анексиран от Русия през 2014 година
Комисията, която търси имущество и обекти – благосъстоятелност на жители и страни, извършващи дейности, вражески по отношение на Русия, продължава да работи и ще работи, до момента в който не сложи нещата в цялостен  ред, съобщи той.

Тази комисия ревизира по-специално дали съответните притежатели поддържат " киевския режим ", уточни Константинов. " Въпреки че главната цел на активността в тази тенденция е определяне на правдивост и ред, национализацията на активи на украински олигарси би трябвало да стане сериозен източник на приходи за (сегашната руска) република " Крим, добави управникът.
Обектите, станали благосъстоятелност на Крим, по предварителни оценки на локалните управляващи костват десетки милиарди рубли. Това ще е сериозен приход за локалния бюджет, означи Константинов. Той даде обещание тези средства да се употребяват по-специално за обществена поддръжка на съветските военни, сражаващи се в Украйна, за фамилиите им и за роднините на починалите.
Щом завърши оценката на национализираното имущество и то бъде препоръчано на търгове, " бизнесмени от Крим или други съветски райони ще могат да го придобият и развиват за богатството на нашата страна и нашия народ ", добави ръководителят на Държавния съвет на Крим.

Руският началник на Крим Сергей Аксьонов е наредил съгласно признатия през есента локален закон в тази сфера да бъдат национализирани парцели и други активи на организации и лица, свързани с властта в Киев. По думите му може да бъде национализиран и апартаментът на украинския президент Володимир Зеленски в кримския град Ялта. На последното си съвещание Държавният съвет на Крим взе решение да бъдат национализирани към 500 обекта, в това число благосъстоятелност на украинските олигарси Сергий Тарута, Игор Коломойски, Ринат Ахметов и Арсений Яценюк, разяснява ТАСС.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
19 Фев 20236019 Фев 202326719 Фев 202364519 Фев 202313619 Фев 20236319 Фев 2023676КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231062007 Фев 2023134818 Фев 202367518 Фев 2023520
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР