Властите на китайския финансов център Шанхай започват от днес да

...
Властите на китайския финансов център Шанхай започват от днес да
Коментари Харесай

Властите на Шанхай започват от днес да разхлабват антиковидните мерки


Властите на китайския финансов център Шанхай стартират от през днешния ден да разхлабват антиковидните ограничения в някои региони, макар че записаха над 25 хиляди нови случая на заразяване с ковид, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 751
Решението на управляващите е подбудено от нуждата естественият живот в града да бъде възобновен след повече от две седмици, през които действаха по-строги коронавирусни ограничавания.

Съгласно новите правила шанхайските управляващи класифицират жилищните региони в три категории съгласно степента на риска от заразяване. Идеята на това разделяне е да бъде дадена опция на хората, живеещи в региони без случаи на заразяване, да правят " подобаващи действия " в кварталите си, съобщи представителят на локалните управляващи Гу Хунхуей.  

" Всеки окръг ще разгласи имената на регионите, които принадлежат към трите групи, като за задачата ще бъдат създавани три листата, които ще бъдат оповестявани навреме ", посочи Гу на брифинг. 

Въвеждането на новата система ще донесе облекчение в живота на част от 25-те милиона поданици на Шанхай, които бяха подложени на локдаун поради най-сериозното нарастване на броя на инфектираните с ковид в града от началото на коронавирусната пандемия в края на 2019 година, отбелязва Ройтерс.  

Гу заяви още, че шанхайските управляващи са разделили града на 7624 региона, в които ще продължат да работят строги антиковидни ограничавания, 2460 региона, в които ще бъдат правени инспекции след една седмица без нови случаи на заразяване, и 7565 региона, в които рестриктивните мерки стопират да работят след две седмици без случай на заразяване.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР