Властите на Катар имат намерение да инвестират в икономиката на

...
Властите на Катар имат намерение да инвестират в икономиката на
Коментари Харесай

Катар е обещал на Турция преки инвестиции в размер на 15 милиарда долара

Властите на Катар имат желание да влагат в стопанската система на Турция 15 милиарда $, заяви през днешния ден източник от турското президентство, представен от международните организации.
 Турската лира падна рекордно ниско  Турската лира отбeляза рекорден срив, Ердоган успокоява с Аллах
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани разговаряха през днешния ден в президентския замък в Анкара. Двамата разискаха двустранните връзки и районни въпроси. Емирът на Катар съобщи, че Катар има желание да влага в Турция 15 милиарда $, уточни източникът.

Анадолската организация осведоми, че срещата на двамата водачи е траяла над три часа.

На срещата участва и турският министър на финансите Берат Албайрак. По време на диалозите са били разисквани и въпроси, свързани с битката против тероризма, осведоми турската телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция. 

Посещението на емира на Катар в Турция се реализира на фона на рецесията в връзките й със Съединени американски щати и фрапантното поевтиняване на турската лира, означават международните организации.

Тамим бин Хамад Ал Тани е в Турция, с цел да покаже огромната поддръжка на Катар, сподели през днешния ден катарският дипломат в Анкара Салем Мубарак Шафи Ал Шафи, представен от ДПА.

Катар ще продължи да стои до турските си братя, както направи по време на опита за прелом през 2016 година, уточни още Ал Шафи.

Той добави, че катарски жители са купили милиони турски лири, с цел да поддържат Анкара в сегашната обстановка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР