Властите на испанския остров Тенерифе евакуираха около 3000 души от

...
Властите на испанския остров Тенерифе евакуираха около 3000 души от
Коментари Харесай

Пожар наложи евакуация на хиляди на остров Тенерифе

Властите на испанския остров Тенерифе изтеглиха към 3000 души от домовете им през нощта , защото горски пожар, провокиран от високи температури и мощни ветрове, се разгоря в гориста околност, към този момент опустошена от пожарите през август, предава Ройтерс.

Службите за незабавна помощ оповестиха в четвъртък на платформата за известия X, известна преди като " Туитър ", че са поискали помощ от Военното звено за незабавни случаи на армията поради пожара, който избухна в сряда.

, унищожавайки към 15 000 хектара гори в границите на националния парк към вулкана Тейде, най-високия връх в Испания. Тогава също бяха евакуирани хиляди , като множеството се върнаха по домовете си.

Регионалният водач на Канарските острови Фернандо Клавихо сподели на бизнес събитие в Мадрид в четвъртък, че пожарът през август е бил овладян, само че в никакъв случай не е бил изцяло сподавен, като в гората към момента тлее плам.

Той сподели, че напъните за гасене на пожара през нощта са " минали добре ".

" Има по-малко субстрат (за огъня), тъй че не би трябвало да излиза отвън надзор ", сподели Клавихо, имайки поради към този момент изпепеления терен.

Островът, ситуиран в Атлантическия океан край северозападния бряг на Африка, е обзет от вълна от високи температури, които се чака да доближат 39 градуса по Целзий в четвъртък.
 Мъж от Тенерифе е задържан за мятане на камъни по противопожарен хеликоптер
Мъж от Тенерифе е задържан за мятане на камъни по противопожарен хеликоптер

Камъните са блъснали и развалили лопатките на опашната перка на хеликоптера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР