Властите на испанския автономен регион Каталуния бяха подложени на унищожителна

...
Властите на испанския автономен регион Каталуния бяха подложени на унищожителна
Коментари Харесай

Унищожителни критики срещу местните власти заради непоставените прегради в Барселона

Властите на испанския самостоятелен район Каталуния бяха подложени на унищожителна рецензия поради неуспеха им да слагат защитни бариери за сигурност на основната туристическа улица в Барселона – „ Ла Рамбла “, където преди броени дни бе осъществена смъртоносна терористична офанзива, написа вестник The Local в локалната си редакция.
В обществените медии и в пресата изобилстват недоволства за неналичието на бариери като къси стълбове, предопределени да предотвратят навлизането на транспортните средства по тротоарите. Някои даже желаеха оставката на кмета на града поради това, че е пренебрегнал полицейските рекомендации за предприемането на превантивни ограничения за сигурност.
Ада Колау, кметът на Барселона, отхвърли рецензията, потвърждавайки, че „ не е подобаващото място през днешния ден да приказваме за това, което е могло да бъде избегнато посредством слагането на болтове на „ Ла Рамбла ".
„ Извършителите на офанзивата желаеха да убиват и в случай че не бяха в положение да влязат на „ Ла Рамбла “, щяха да го създадат на друго място. Не можем да сложим бариери за сигурност на всички места в град като Барселона ", разяснява Колау, представен от Фокус.
Други представители на локалните управляващи също обявиха, че сходни решения се одобряват взаимно с районните и държавните органи.
Въпреки че вътрешното министерство на Испания предложи на градовете да слагат бариерите за сигурност на оживените места, тристранният съвет за сигурност на държавните, районните и градските управляващи реши такива да не бъдат инсталирани на „ Ла Рамбла “.
„ Вече има доста структури - дървета, пейки, павилиони, улични лампи - и прибавянето на повече ще попречи на достъпа на спешни транспортни средства ", изясни представител на локалните управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР