Властите на испанската област Галисия предвиждат покупката на дронове, които

...
Властите на испанската област Галисия предвиждат покупката на дронове, които
Коментари Харесай

Дронове ще бдят над поклонниците по Камино де Сантяго

Властите на испанската област Галисия плануват покупката на дронове, които да обезпечават бързата доставка на здравно съоръжение в помощ на изпаднали в неволя поклонници, оповестяват локалните медии. През региона минава най-известният в света поклоннически маршрут " Пътят на Св. Яков " или " Камино де Сантяго ", финалната точка на който е в катедралата " Св. Яков " в основния град на Галисия Сантяго де Компостела.

Годишно стотици хиляди хора изминават поклонническите направления, дълги общо към 1500 км, чиято последна цел е западноиспанският град, където се пазят мощите на този възпитаник на Христос. По публични данни през 2018 година общият брой на получилите документ е 327 хиляди души като 18% от тях са били на възраст над 60 година

Идеята на локалните управляващи е дроновете да доставят електрокардиографи, дефибрилатори и друга животоспасяваща техника при положение на сърдечна офанзива. Системата ще бъде интегрирана с Бърза помощ и със незабавния телефон 112.

Предвиденият бюджет е 1.1 млн. евро, осведоми АВС.

Идеята е системата да проработи до 2021 година Тогава в Испания ще бъде маркирана Годината на св. Яков и се чака изключително огромен напор на гости, изключително през юли, когато на 25-ви - неделя, е денят на патрона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР