Властите на Хонконг се готвят да стартират необичайна кампания за

...
Властите на Хонконг се готвят да стартират необичайна кампания за
Коментари Харесай

Електронни купони - авангарден стимул за потреблението в Хонконг

Властите на Хонконг се готвят да започват необикновена акция за стимулиране на потреблението през юли - разпределяне на  електронни купони в размер на 5000 хонконгски $ (645 щатски долара) на жителите на този административен регион на Китай. Това разгласи секретарят по финансовите въпроси Пол Чан, представен от ТАСС. 

" Подготовката на този проект е в заключителна фаза. В момента организираме систематични проби с четири оператора на платежни системи, с цел да подсигуряваме, че процесът на регистрация и разпространяване на купони протича безпрепятствено ", сподели Пол Чан.

Подробностите за програмата ще бъдат оповестени през втората половина на юни, а регистрацията на заявките за заплащания би трябвало да стартира през юли. За тези цели се възнамерява да се употребяват електронните системи за разплащане AlipayHK, Octopus, Tap & Go и WeChat Pay HK.

Купоните ще бъдат налични за всички непрекъснати поданици на Хонконг на възраст на и над 18 години. Решението за стартирането на програмата беше взето през февруари т.г. и беше стимулирано от желанието да се подтиква вътрешното ползване на фона на подбудения от ковид-кризата икономически спад. Програмата ще коства на бюджета 36 милиарда HK (4,64 милиарда USD).

Миналата година държавното управление изплати 10 000 HK (близо 1300 USD) на всички поданици на Специалния административен регион в брой в поддръжка на пандемията от ковид. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР