Властите на Херсонска област се страхуват от атаки срещу региона

...
Властите на Херсонска област се страхуват от атаки срещу региона
Коментари Харесай

Удар по Херсонска област с прецизни оръжия на НАТО в дните на референдума

Властите на Херсонска област се опасяват от офанзиви против района от прецизни оръжия на НАТО по време на референдума за присъединението на района към Русия. Съответното изказване направи заместник-началникът на краткотрайната военно-гражданска администрация (ВГА) на Херсонска област Кирил Стремоусов.

Според него управляващите в Херсон не се опасяват съществено от вероятен обстрел на региона от въоръжените сили на Украйна, само че потреблението на прецизни оръжия на НАТО може да нанесе съществени вреди на гражданската инфраструктура на района и да заплаши живота на огромен брой на цивилни.

„ Страхуваме се от провокации не от Киев. Техните провокации даже не ни плашат, както и всичките им обстрели и ДРГ. Проблемът е обстрелът с американски прецизни оръжия, страните от НАТО “, сподели служителят в изявление за организация ТАСС.

Референдумът за присъединението на Херсонска област към Руската федерация ще се организира от 23 до 27 септември тази година. Ръководителят на CAA на района Владимир Салдо даде обещание, че незабавно след обобщаването на предварителните резултати ще се обърне към съветския президент Владимир Путин с предложение за приемане на района в състава на Руската федерация.

Освен в Херсонска област, сходни референдуми по същото време ще се проведат в Запорожка област, както и в Донецката и Луганската национална република. Всички тези територии желаят допустимо най-скоро да станат част от Руската федерация, настояват управляващите на ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР