Властите мобилизираха войници от резерва за борба с опустошителните пожари

...
Властите мобилизираха войници от резерва за борба с опустошителните пожари
Коментари Харесай

Австралия мобилизира армията за борба с пожарите и отделя $1,4 млрд.

Властите активизираха бойци от запаса за битка с опустошителните пожари в три щата на Австралия след отблъскващ уикенд. Правителството даде обещание да отпусне 1,4 милиарда $ през идващите две години за възобновяване от унищожителната рецесия, осведоми Агенция Франс Прес.
 Няма потърпевши българи при пожарите в Австралия
Няма потърпевши българи при пожарите в Австралия

Министерство на външните работи поучава сънародниците ни да не пътуват до засегнатите региони

Катастрофални пожари унищожиха територия с размер на остров Ирландия. Властите предизвестиха, че злополуката ще продължи седмици и даже месеци.

Премиерът Скот Морисън, чието държавно управление е подложено на критика за бавния отговор, даде обещание да отпусне 1,4 милиарда щатски $ за народен фонд за възобновяване.

Дълъг път пред нас и ние ще бъдем с тези общности всяка крачка по пътя на възобновяване, разгласи Морисън.

Пожарникари, подпомагани от свежи екипи от Съединени американски щати и Канада, се възползват от дъждовните и по-хладни условия за преодоляване на пожарите преди температурите още веднъж да се повишат по-късно тази седмица.

Австралия разгласи най-голямото активизиране на запаса в историята си . Армията е изпратена в Източна Австралия да оказва помощ на управляващите за оценка на вредите, възобновяване на електрозахранването и снабдяване на храна, вода и гориво за откъснатите региони.

За първи път в историята държавното управление на Австралия също изпрати екипа си за здравна помощ , с цел да оказва помощ за евакуация. Обикновено екипът се изпраща в други страни след естествени бедствия.
 Пожарите в Австралия – като в пъкъла, даже пътищата се топят
Пожарите в Австралия – като в пъкъла, даже пътищата се топят

Милиони животни умират...

Почти 5 милиона хектара (50 000 квадратни километра) са унищожени в Нов Южен Уелс и повече от 1,2 милиона хектара във Виктория от края на септември. Близо 8 милиона хектара са изгорели. Това е колкото остров Ирландия или Южна Каролина.

24 души са починали досега, а над 1800 домове са унищожени. Двама души са изчезнали в най-многолюдния австралийски щат Нов Южен Уелс.
 Армията изтегля бедстващите хора при пожарите в Австралия
Армията изтегля бедстващите хора при пожарите в Австралия

Жертвите досега са минимум 20 души

Междувременно " Гардиън " написа, че съседи на Австралия, Нова Зеландия, Папуа Нова Гвинея и Вануату, са предложили помощ в битката с горските пожари. Нова Зеландия изпраща военни в допълнение към 157 новозеландски пожарникари в Австралия, които подкрепят сътрудниците си от октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР